tiistai 4. toukokuuta 2010

Sanasampo on...

...hanke, jonka tarkoituksena on tarjota mahdollisuus harrastaa pitkäjänteisesti ja tavoitteellisesti sanataidetta, jolla tarkoitamme mm.luovaa kirjoittamista, lukemista, sanoilla leikkimistä ja esimerkiksi nukketeatterin tekemistä. Sanataidetta harrastamalla rikastuvat sekä kieli että mielikuvitus, tapa ilmaista itseään löytyy ja itsetunto vahvistuu.

Sanasampo on kaksivuotinen (2010-11), Etelä-Karjalan Kärki-leaderin ja Länsi-Saimaan Kehittämisyhdistykse ry:n rahoittama hanke. Sitä hallinnoi Kirjailijayhdistys Paltta ry, jonka puheenjohtaja on imatralainen Marja Huuhtanen. Hanke työllistää koordinaattorin sekä useita sanataideohjaajia.

Tavoitteeseen pyritään perustamalla 9-12 -vuotiaille suunnattuja sanataidekerhoja hankealueelle. Kerhot kokoontuvat kouluilla, kirjastoissa ja kylätuvilla, viikottain, kaksi tuntia kerrallaan. Kerho-ohjaajia koulutettiin hankkeen 'ensimmäisessä vaiheessa', Sanarummussa, josta vastasi kirjailija, kouluttaja Sirkka Laine.

Nyt toukokuun alussa, kun hanketta on takana nelisen kuukautta, kerhoja on toiminut Parikkalassa, Ruokolahdella, Simpeleellä, Imatralla, Joutsenossa, Lappeenrannassa, Luumäellä ja Ylämaalla. Edessä on kevätjuhlia ja kesäleirikin - ja syksyllä uudet kerhot ja kujeet!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti