keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Lisää kilpailutekstejä

Tässä otteita muutamista keväiseen kirjoituskilpailuumme osallistuneista
teksteistä. Lue ja huomaat, kuinka monilla tavon aihetta "paras lukemani kirja" voikaan käsitellä.

KIELLETYN OVEN TAKANA
(Thomas Brezina)

Kielletyn oven takana niminen kirja kertoo neljästä urheasta lapsesta, jotka ratkovat arvoituksia. Pidän tästä kirjasta siksi, koska se on jännittävä joskus jopa pelottava.(...) Aivan kuten Thomas Brezinan motto on: LUKEMISEN TULEE OLLA SEIKKAILU!

- Hannamari, Sanamix-kerho

NARUTO (kirjat 1-4)

Kirjasarja kertoo Naruto-nimisestä 12-vuotiaasta pojasta jonka unelma on tulla kylänsä parhaaksi ninjaksi. Se ei kuitenkaan ole helppoa, koska hänen sisälleen on vangittu demonikettu joka hyökkäsi Naruton kotikylään, Konohaan. Kaikki inhoavat Narutoa sen vuoksi. Kuitenkin Naruto onnistuu pääsemään alimman tason ninjaksi, geniniksi. Ja hän pääsee ryhmään numero 7. Hänen lisäkseen ryhmässä on Sasuke Uchiha, Sakura Haruno ja ylemmän tason ninja Kakashi Hatake, joka on ryhmän johtaja. Koska Naruto, Sasuke ja Sakura ovat geninejä, he saavat suoritettavakseen D-tason tehtäviä. Aluksi he tekevät helppoja tehtäviä rikkaruohojen kitkemisestä koirien lenkkeilyttämiseen. Tälläisten tehtävien jälkeen he saavat vaativamman C-tason tehtävän, jossa...(...).
Suositellaan yli 12-vuotiaille!


- Milla, Sanasikkurat-kerho


KIRJA

Kirja on mukavaa ajanviettoa. Kirjoja on monenlaisia. On lapsien kirjoja, nuorien kirjoja ja aikuisten kirjoja. On satukirjoja,seikkailukirjoja, vitsikirjoja, sanakirjoja, tietokirjoja ja paljon muitakin. (...) On erilaisia kirjakerhoja, joista voit saada kirjoja, voit lainata kirjoja kirjastosta tai ostaa niitä kaupasta. (...) Sinulla voi olla ihan paras lempikirja :). Mutta onhan sinulla varmaan inhokki kirjakin :(. Kirjan voit saada lahjaksi tai sitten voit antaa sen itse ystävällesi. Kirja voi olla lainattu tai voi se olla omasikin. Miten onkaan mukava tunne kun avaat paketin ja siellä on kirja. Kun aloitat lukemisen aluksi voi tuntua tylsältä kun jatkat lukemista, jännitys tiivistyy.(...) Voit uppoutua kirjaan niin ettet edes tajua mitä ympärilläsi tapahtuu. Jos joku sanoo sinulle jotain voit havahtua kuin olisit melkein nukahtanut. KIRJOJA ON MUKAVA LUKEA!

- Venla, Tuplakynä-kerho


KOLKKO AAVEKOIRA

Mie rakastan kauhukirjoja, jotka R.L.Stine on kirjoittanut. Paras niistä on Kolkko aavekoira. Kirja kertoo siitä, ku yks poika muuttaa asumaan perheesä kaa keskelle mettää. Öisin poika herrää outoihi äänii, ja siel on tekkeillä jottai iha hirmu pelottavaa, Kun mie luin sitä kirjaa, nii miulle tuli semmone tunne, et mie oonki se päähenkilö, ja kaikki kirjan tapahtumat tapahtuuki miulle. Kirjan nimikii, Kolkko aavekoira, kertoo et kirjassa on aavekoira. Miusta ol tosi jännää ajatella, et ku koira hyökkäs poikaan kiinni, ni kauheeta jos pojan tilalla oisin ollukkii MIE! Mut siis kuiteskii, miulla oli aivan huipputunne tuol jossai päi aivoja. Kannatan, lukekaa!

- Paula, Sanasikkurat-kerho (teksti on julkaistu Parikkalan Valo-lehdessä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti